Τοποθέτηση πλαστικού δαπέδου

Τα πλαστικά δάπεδα διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων, διαστάσεων και διαφορά πάχους. Επίσης, η χρήση του κάθε δαπέδου ποικίλει ανάλογα με το χώρο τοποθέτησης. Άλλο δάπεδο τοποθετείται στο πατάρι, άλλο στο σαλόνι, διαφορετικό σε επαγγελματικό χώρο και ειδικό για γυμναστήρια. Η τοποθέτηση διαφέρει από δάπεδο σε δάπεδο. Χρειάζεται ένα σχέδιο για το πώς είναι ο χώρος για να τοποθετηθούν τα φύλλα. Ακόμη, πρέπει να υπολογιστεί η κόλλα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα. Τέλος, τα εργαλεία που θα χρειαστούν, συνήθως για ένα δάπεδο απλό, είναι λίγα.

 

Προετοιμασία

 

Πριν την τοποθέτηση μετρήστε τις μεγαλύτερες πλευρές από τοίχο σε τοίχο και πολλαπλασιάστε τις διαστάσεις μεταξύ τους για να υπολογίσετε τα τετραγωνικά μέτρα. Κατά την αγορά του δαπέδου, προσθέστε μερικά εκατοστά ακόμη για να έχετε περιθώριο κατά την τοποθέτηση να το κόψετε σύριζα στο σοβατεπί. Επίσης, η κατάσταση του πατώματος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεία για να εφαρμόσει καλά αλλιώς πρέπει να στοκαριστεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τοποθέτηση

 

Απλώστε το φύλλο στο πάτωμα και αφήστε το να εξέχει από το σοβατεπί ώστε να έχετε περιθώριο να το κόψετε.
Κόψτε το φύλλο με τη λεπίδα σχεδόν κάθετα προς το πάτωμα για να `αγκαλιάσει` την εξωτερική γωνία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για τις εσωτερικές γωνίες κόψτε σε σχήμα V προς τα κάτω.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με τη λεπίδα και ένα χάρακα για οδηγό, κόψτε σύριζα στον τοίχο τα κομμάτια που περισσεύουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην ένωση θα φέρετε τα δύο φύλλα πρόσωπο με πρόσωπο και θα ταιριάξετε το σχέδιο (αν υπάρχει). Επίσης, στην ένωση μπορείτε να κάνετε τη λεγόμενη πλακοραφή. Τοποθετείτε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο περίπου 10 εκατοστά και με οδηγό μία λάμα που έχετε βάλει πάνω κι από τα δύο φύλλα, κόβετε με προσοχή ταυτόχρονα το πάνω και το κάτω μαζί. Έτσι η ένωση θα είναι πιο καλή και αόρατη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όταν πια σιγουρέψετε όλα τα φύλλα στις θέσεις τους, έχετε κόψει τις γωνίες και τις ενώσεις, τότε θα βάλετε τη μαγνητική κόλλα μόνο στο πάτωμα και όχι στο δάπεδο. Είναι ειδική για πλαστικά δάπεδα και παχύρευστη. Αφού σηκώσετε ένα μέρος του φύλλου, θα την αλείψετε με σπάτουλα με μικρά δοντάκια με ημικυκλικές κινήσεις. Μετά από περίπου 15-20 λεπτά θα ξανατοποθετήσετε το φύλλο στην αρχική του θέση. Τα ίδια βήματα επαναλαμβάνετε και στα υπόλοιπα.
           
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά την τοποθέτηση

 

Δείτε προσεκτικά την επιφάνεια και σκουπίστε τυχόν κόλλες που έχουν βγει κατά το στρώσιμο των φύλλων. Καλό είναι στις πόρτες να τοποθετηθούν μεταλλικά τελειώματα για να μην τραυματιστεί το σημείο με το πέρασμα. Υπάρχουν πολλοί τύποι τελειωμάτων για την κάλυψη των αρμών, υψομετρικών διαφορών, την προστασία των σκαλοπατιών και διακοσμητικών χρήσεων. Η εταιρία μας σας προσφέρει μεγάλη ποικιλία από πολλούς τύπους μεταλλικών τελειωμάτων. Το δάπεδο χρησιμοποιείται αμέσως μετά την τοποθέτηση.

 

 

 

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

Κόλλα μαγνητική Uzin 398-D

Κόλλα κατάλληλη για πλαστικά δάπεδα και πλαστικά πλακάκια για εφαρμογή σε δάπεδα από μωσαικό, τσιμέν..

     

Σπάτουλα μαγνητικής κόλλας

Κατάλληλη για ομοιόμορφη επάλειψη μαγνητικής κόλλας και βενζινόκολλας. Εφαρμόζεται σε λεία και καθαρ..