Τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου

Υπάρχουν δύο σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν αρχίσετε να τοποθετείτε την ταπετσαρία. Πρώτα να διαβάσετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο σφραγισμένο ρολό και μετά να αφιερώσετε χρόνο για την προετοιμασία του τοίχου. Όσο περισσότερο χρόνο ξοδέψετε τόσο πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα θα έχετε.

 

Προετοιμασία

 

Προτού ξεκινήσετε αφαιρέστε οτιδήποτε προεξέχει και εμποδίζει στην τοποθέτηση. Πρίζες, διακοσμητικά και ότι άλλο κρέμεται από τον τοίχο. Προσοχή στο ρεύμα! Όποιες τρύπες υπάρχουν από καρφιά, να στοκαριστούν.Αν υπήρχε ταπετσαρία, είχε αφαιρεθεί και έμεινε κόλλα, πρέπει να την καθαρίσετε. Αν όμως υπάρχει ήδη και είναι σε πολύ καλή κατάσταση, μπορείτε να την κολλήσετε πάνω από την παλιά.
  

 

Κόλλα

 

Τώρα μπορείτε να γεμίσετε μισό κουβά με κρύο νρό και να προσθέσετε την κόλλα που είναι σε μορφή σκόνης. Πρέπει να αραιωθεί μέχρι να πλησιάσει τη ρευστότητα του μελιού. Βεβαιωθείτε ότι έχει ανακατευθεί καλά και δεν έχουν μείνει κομμάτια.

 

 

 

 

 

 

 

Κόψιμο και τοποθέτηση ταπετσαρίας

 

Μετρήστε το ύψος του τοίχου και κόψτε το πρώτο φύλλο λίγο μεγαλύτερο. Ξετυλίξτε το ρολό για να δείτε πού ταιριάζει το σχέδιο και να κόψετε το δεύτερο φύλλο. Το πρώτο λειτουργεί σαν οδηγός για τα επόμενα. Είναι καλό να μην κοπούν παραπάνω από δύο φύλλα. Απλώστε το φύλλο σε έναν πάγκο ή σε άλλη επιφάνεια που σας βολεύει για να αλείψετε την κόλλα. Βουρτσίστε ομοιόμορφα στο πίσω μέρος και δώστε έμφαση περιμετρικά.

 

 

 

 

 

 

 

Έπειτα, διπλώστε το φύλλο μέχρι να αντικρύσουν οι δύο άκρες και αφήστε το περίπου πέντε λεπτά να μουλιάσει. Όπως είναι την πιάνετε από τις άκρες και τη σηκώνετε. Κατά τη μεταφορά  θέλει ιδιαίτερη προσοχή να μην ανοίξουν οι άκρες. Αφού την κολλήσετε, κρατήστε την άκρη της με το ένα χέρι και ξεδιπλώστε αργά. Η κολλημένη πλευρά του φύλλου πρέπει να μείνει σταθερή στον τοίχο.

 

 

 

 

 

 

 

Χρησιμοποιείστε τη βούρτσα λείανσης για να λειάνετε το σημείο που τοποθετείτε. Αφήστε το φύλλο να πέφτει από το βάρος του. Εάν μείνει αέρας, τότε προσπαθήστε να τον βγάλετε με τη βούρτσα. Συνεχίστε την ίδια εργασία για όλη την υπόλοιπη ταπετσαρία προσέχοντας να ταιριάζει πάντα το σχέδιο, αν υπάρχει.

 

 

 

 

 

 

 

Αφαιρέστε τα κομμάτια που περισσεύουν πάνω και κάτω με ένα ξυράφι. Χρησιμοποιείστε καθαρό νερό για να το ξεπλύνετε προτού ξεραθεί η κόλλα. Με ένα ρολάκι ταπετσαρίας περάστε τις ενώσεις. Αφού έχετε τελειώσει την τοποθέτηση, βρείτε τα σημεία με τις πρίζες για να τα  ξαναεμφανίσετε. Έτσι έχει ολοκληρωθεί η εργασία.
  
 

 

 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.